Relaxační pobyt Dlouhé Stráně

Jarní prodloužený víkend v Jeseníkách.

Relaxační pobyt Dlouhé Stráně

Jarní relaxační pobyt nás tentokrát zavál opět do krásných koutů Hrubého Jeseníku. A když kouty, tak doslova.

Nedaleko jedinečné přečerpávací vodní elektrárny nám v Koutech nad Desnou poskytl své zázemí resort Dlouhé Stráně.

Po středečním příjezdu, ubytování a doplnění energie se většina z nás rozhodla prozkoumat zdejší nabízené aktivity, což byl bazén, vířivka, sauna či bowling.

Čtvrteční dopoledne patřilo jak maminkám, tak i dětem. Svým aktivním přístupem překvapili i tatínci, kteří během toho, co maminky odlévaly svícny originální a méně známou technikou z keraflotu, pomáhali dětem vyrábět větrníky z papíru, nebo asistovali při malování na trička. Všem šlo tvoření krásně od ruky, takže výsledkem byly povedené výtvory. Nevídaný obdiv budila hlavně trika ozdobená a doplněná dekorací. V odpoledních hodinách jsme se všichni vydali krátkou procházkou na horské minikáry do Bikeparku Kareš. Dvě hodiny, které pro nás měl pan Kareš vyhrazené, utekly jako voda v nedaleké řece Desné, což nás velice mrzelo. Hlavně tedy maminky, které v počátku jízdu minikárami odmítaly, ale v závěru byly adrenalinem natolik zapálené, že jsme je nemohli dostat ze svahu.

Jak je již zvykem, páteční dopoledne patří balónkům přání. Ale ještě před tím, než byla přání napsána a balónky naplněné heliem, dostaly všechny maminky dárek. Po následném vypuštění balónků, které vyletěly do velké výšky, chybí už jen společné foto. Odpolední program byl připraven dětem, které si tentokrát užily šifrovací hru, díky které se seznámily s kódováním textu. Zapojení dětí do hry bylo natolik silné, že si ani nevšimly, stejně jako přihlížející rodiče, jakou dalekou cestu jsme ušli. Informační centrum skiareálu Dlouhé Stráně bylo cílem našeho putování a ukrývalo pro děti slíbené překvapení v podobě balíčků s dárky. Večer jsme věnovali sportovnímu vyžití. Bowling, jak se potvrdilo, patří mezi aktivity, během kterých se maximálně uvolní přátelská atmosféra.

Sobotní program si organizovaly rodiny samy. Někteří se vydali buď lanovkou, nebo autobusem na vrchol Mravenečníku, kde se nachází horní nádrž již zmíněné přečerpávací elektrárny, nebo na Dolní Moravu na nejdelší visutý most Skybridge.

Po nedělní snídani se před odjezdem domů loučíme a těšíme se na další setkání.

Ze srdce děkujeme firmě Midakon, s.r.o. a Lize proti rakovině Praha a všem dárcům, kteří pomohli financovat náš pobyt.

Za věcné dary děkujeme firmám: Sady Veleboř, Bikepark Kareš, Skupina ČEZ, Herlitz, spol. s r.o., Vitar, s.r.o., Smart Balloons s.r.o.

Dlouhé Stráně

Jeseníky